Breu Història de l'escola

 

El col·legi Ramiro de Maeztu es fundà l’any 1971. Des dels seus orígens, ja fa 50 anys, fins a l’actualitat, ha format part de la realitat quotidiana del barri de Llefià. Nombrosos veïns del barri han estat alumnes del nostre col·legi i ara ens confien l’educació dels seus fills. I és que el col·legi Ramiro de Maeztu s’ha sentit sempre integrat en el seu barri i col·labora, en tot el que pot, amb les seves entitats socials i culturals.

 

Per les dates en què es va fundar el col·legi, aquest barri era molt diferent de la seva situació actual. Malgrat que l’especulació del terreny i la construcció de vivendes a bon ritme ja s’havia iniciat, encara es veien alguns solars sense edificar i terrenys sense asfaltar on els nens podien córrer i jugar lliurement. Eren els començaments de l’E.G.B. Escassejaven els col·legis i escolaritzar els nens era un problema. Les classes estaven a vessar degut a aquests problemes d’escolarització. Classes repletes de nens i nenes, però de les que han sortit enginyers, metges, professors, advocats, economistes, físics, químics, comerciants, mecànics… i innumerables professions difícils d’anomenar. Nens que van conèixer el naixement d’un barri i d’un col·legi i que ara ocupen importants llocs a la societat però que continuen venint al col·legi, com si fos casa seva, a saludar els seus antics professors i a recordar vells temps.

 

Llefià ha anat evolucionant i canviant al ritme dels temps. De ser un barri dormitori, sense equipaments, s’ha anat transformant en un lloc on es pot viure amb totes les instal·lacions d’un bon barri. Li han crescut parcs, jardins, poliesportius, piscina i un gran nombre de serveis que anys enrere haurien estat impensables. El col·legi Ramiro de Maeztu ha seguit un camí paral·lel al barri, intentant sempre millorar en tot per servir millor als que tant han confiat en ell.

 

Va arribar la reforma amb la implantació de l’educació primària i l’ESO (secundària obligatòria) i el col·legi, atenent els desitjos dels pares i alumnes que volien continuar dipositant la seva confiança en ell, fent grans esforços, va haver d’habilitar noves instal·lacions per a poder impartir l’ESO, que popularment es coneix com “Ramiro 2”, per a diferenciar-lo del “Ramiro1”, que és on s’imparteix educació infantil i educació primària.

 

En el nostre col·legi, el passat s’uneix al present en la recerca d’un futur en comú amb el barri que el va veure néixer i del que en forma part, com a realitat viva de moltes de les seves famílies. I és que, en el fons i de veritat, el Col·legi Ramiro de Maeztu és això: UNA GRAN FAMÍLIA.

HORARI DE SECRETARIA

Matins

Dilluns a Divendres 9:00h-12:00h

​Tardes

Dilluns i Dimecres de 

17:00h-18:00h

Correu contacte:

a8000980@xtec.cat

Telèfon de contacte:

607273457

RAMIRO 1 (INFANTIL I PRIMÀRIA)

Edifici Infantil-Primària
Carrer Ramiro de Maeztu, S/N.
Badalona 08913

Telèfons: 933 880 238 / 607273457

RAMIRO 2 (SECUNDÀRIA)

Edifici Secundària
Carrer Maria Ward, 17
Badalona 08913

Telèfons: 934 603 577 / 601372290 

 

Visita la web del Futbol del Ramiro

© 2019 Collegiramirodemaeztu.org

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Basic Black
  • Instagram
Contacta
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now