top of page

PROJECTES ESCOLARS

_1reportatge_402a49f8.jpg

El programa El Gust per la Lectura té per objectiu la formació de bons lectors i lectores. Es tracta que, al llarg de la seva formació educativa, els nostres alumnes esdevinguin lectors competents, crítics i capaços de gaudir del plaer de la lectura.  

4t de Primària 

1r d'ESO "Sentiments"

3r i 4t d'ESO "Poemes

5è de Primària 

1r d'ESO "Festes de Maig"

1r d'ESO "Esports"

  • SPORT & TROPS

 

La nostra escola i 10 més han estat escollides entre totes les escoles de Badalona a participar en un projecte esportiu a nivell estatal; “Sport & trops”, on participen 6 cuitats de tota Espanya amb la finalitat d’aconseguir potenciar els hàbits esportius saludables a la vida dels nostres alumnes.

En aquest projecte, l’escola té la gran sort de comptar amb la Diana Vàzquez, campiona d’Espanya i tercera del món de Taekwondo.

 

La Diana, un gran model d’esportista professional per a tots els nostres nens, ens farà les diferents sessions on els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è descobriran regles i formes jugades d’altres esports. Com són: bàsquet, futbol, atletisme, handbol i ciclisme.

Al final de totes les sessions farem una competició amb la resta d’escoles participants en  aquest magnífic projecte on també hi haurà una prova cultural on posarem a prova els nostres coneixements a nivell general.

 

Participar en aquesta activitat i haver conegut a una esportista professional con la Diana és el primer premi que ja hem rebut, però només ens quedarem amb aquest?

A gaudir de l’experiència!

 

 

CAM04522
CAM04486
CAM04490
CAM04269
CAM04261
CAM04592 - Còpia
CAM04610 - Còpia
CAM04604 - Còpia
CAM04644 - Còpia
CAM04169
CAM04172
CAM04376
CAM04405
CAM04433
CAM04213
CAM04195
  • LA FRUITA A L’ESCOLA

 

Per quart any consecutiu, la nostra escola participa en el projecte “la fruita a l’escola”.

Patrocinat per la Generalitat, se’ns subministra, des de 1r a 6è de primària, tres dies al mes, tres tipus diferents de fruita.

 

Els nens i nenes s’habituen al consum d’aquest aliment tan apreciat i ric en vitamines i, a l’hora d’esmorzar... a menjar fruita!!

 

A Educació infantil, a nivell intern, els dimarts és el dia de la fruita! Tots els nens i nenes han de portar de casa, per esmorzar, aquella fruita que la mare o el pare decideixi.

  • APADRINAMENT LECTOR

 

L’apadrinament lector és un projecte d’intercicles en el que intervenen els alumnes de cicle superior, els de primer curs de cicle inicial i els de l’últim curs d’infantil.

 

Aquest projecte té l’objectiu de fomentar i reforçar la lectura en el curs de p-5 (s’inicien a la lectoescriptura)i el primer curs de cicle inicial. Durant mitja hora, els alumnes de cicle superior (cinquè i sisè) els anomenats “padrins” s’adrecen als seus “fillols” (alumnes de p-5 i primer)per acompanyar-los e el seu procés lector.

 

És una experiència enriquidora ja que per una banda, els padrins es relacionen amb els infants de 5, 6 i 7 anys durant la seva estona d’esbarjo, reforçant les mancances i junts gaudeixen d’aquest moment lector. Per l’altra banda, els fillols reforcen el seu procés de lectura, millorant així la velocitat lectora i la comprensió del que llegeixen mentre que alhora estan acompanyats pels “més grans de l’escola”.

 

“Un dels més grans i valuosos aprenentatges que ha pogut obtenir l’home ha estat el d’aprendre a llegir, perquè la lectura és un plaer i un plaer gaudir-la en companyia”.

 

  • SEGURETAT VIÀRIA

 

El projecte “programa d’educació viària”, a càrrec de la unitat d’educació viària de la guàrdia urbana, el dirigim, aquest curs, als nostres alumnes de 2n, 4t i 6è de primària.

Aquests cursos reben la visita de la Guàrdia Urbana de Badalona i repassen les normes que han de conèixer i respectar com a usuaris de la via pública (caminar, jugar, i circular sense perill).

Els alumnes de segon de primària faran representacions imaginàries per posar-los en context i que aquests siguin capaços d'explicar que han de fer i on han d’anar si s’han perdut. A més a més, visualitzaran un film de les Tres Bessones per treballar els elements i les parts de la via pública. Per acabar la sessió es recordarà l’ importància de viatjar amb el cinturó de seguretat i es farà un joc.

Pels alumnes de quart de primària es visualitzarà un vídeo que fa referència a les causes que un accident pot provocar als vianants que juguen al carrer. Finalment, faran un joc a l’aire lliure.

I els alumnes de sisè de primària jugaran al joc de les normes per reflexionar sobre aquestes i es conclourà la sessió amb una conversa guiada sobre el judici d’un accident de trànsit.

En definitiva, formar ciutadans coneixedors de les normes i així evitar accidents. Ara com a vianants i, en el futur, també com a conductors.

bottom of page