Qui Som

Segons la nostra ideologia, els nostres trets d’identitat que ens defineixen són els següents:

 • L’escola, institució d’iniciativa privada, concertada pel Departament d’Ensenyament, es regeix per la Constitució i l’Estatut de Catalunya i acull les diverses maneres de pensar, essent oberta a tothom. Defensem els valors democràtics.

 • Ens guiem pel principi de coeducació, propugnem la no-diferenciació per la raó de sexe, origen social, procedència, ètnia o religió.

 • La llengua catalana és la llengua d’ús i comunicació de la vida quotidiana, és la llengua vehicular utilitzada en procés d’ensenyament i aprenentatge. L’escola intenta transmetre els trets d’identitat catalans en tots els aspectes i continguts culturals i tradicionals (celebracions de diades com Sant Jordi, castanyada, tió…). Tot i que vetllem per tal de que no es produeixi cap tipus de discriminació d’ús i aprenentatge de les dues llengües oficials.

 • L’escola té el compromís de fomentar en l’alumne una actitud activa, curiosa, investigadora i crítica, que mitjançant la comunicació i el treball, serà la base de la seva formació i de l’adquisició dels seus aprenentatges i coneixements.

 • Ens manifestem com una escola aconfessional, en la qual la religió es presenta com un fet social, cultural i històric des d’un enfocament pluralista i respectuós amb les diverses opcions religioses, tant dels professors/es com dels alumnes. Per tant no adoptem cap opció religiosa concreta, tot i que tenim present i mostrem la cultura en el qual estem inserits a través de les tradicions, el símbols i fets culturals.

 • El nostre centre pretén ajudar als alumnes a descobrir i potenciar les seves possibilitats físiques, intel·lectuals i afectives i acceptar les pròpies qualitats i limitacions. Fomenta l’educació per la salut i el benestar propi.

 • Acollim la diversitat cultural com a un valor positiu, sobretot fomentant i facilitant la convivència dels alumnes, promovent-n’hi una aprenentatge conjunt.

 • L’escola mostra un gran interès i voluntat en fomentar el respecte al medi ambient, promovent l’educació del consum, fomentant accions com el reciclatge, la reforestació, la reutilització, etc., també donant a conèixer el nostre entorn més proper per procurar preservar-lo.

 • La línia metodològica del centre va dirigida a respectar el nivell i ritme personal de cada alumne/a, evitant d’aquesta forma tot tipus de discriminació. Ens basem en el principi d’igualtat i no-discriminació. Assumim la presencia d’alumnes amb necessitats educatives especials i intentem donar-los respostes satisfactòries.

 • Es partirà en tot moment del bagatge cultural i dels coneixements que tinguin els nens i les nenes per tal d’adequar els continguts a la seva realitat més propera.

 • L’escola promou la resolució de conflictes a partir de la reflexió per part de les parts afectades, i buscant una solució consensuada i pacífica afavorint el diàleg.

 • Considerem que les situacions conflictives entre els elements de la comunicació han de ser assumides i plantejades de forma clara, oberta i directa, amb la intervenció de totes les parts.

 • L’escola promou la participació en activitats proposades pel municipi, siguin educatives o amb un caire cultural concret. També promou el millor coneixement de l’entorn del centre per tal d’apreciar-lo i cuidar-lo.

   

Visita la web del Futbol del Ramiro

HORARI DE SECRETARIA

Matins

Dilluns a Divendres 9:00h-12:00h

​Tardes

Dilluns i Dimecres de 

17:00h-18:00h

Correu contacte:

a8000980@xtec.cat

Telèfon de contacte:

607273457

RAMIRO 1 (INFANTIL I PRIMÀRIA)

Edifici Infantil-Primària
Carrer Ramiro de Maeztu, S/N.
Badalona 08913

Telèfons: 933 880 238 / 607273457

RAMIRO 2 (SECUNDÀRIA)

Edifici Secundària
Carrer Maria Ward, 17
Badalona 08913

Telèfons: 934 603 577 / 601372290 

 

© 2019 Collegiramirodemaeztu.org

 • Facebook Social Icon
 • Google+ Basic Black
 • Instagram
Contacta
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now